7 voordelen van payrolling
De payroll constructie biedt een bedrijf vele voordelen. Door het juridisch werkgeverschap uit handen te geven, bespaart u veel tijd en loopt u ook nog eens minder risico. Wat dit in de praktijk allemaal voor u betekent, hebben we voor u uitgezocht en overzichtelijk op een rijtje gezet. Lees ons lijstje met voordelen hieronder!

1. U blijft operationeel werkgever

Wanneer u het juridisch werkgeverschap overdraagt aan een gerenommeerd payrollbedrijf als HSU.nl, bespaart dat u veel tijd zonder zeggenschap in te leveren. U behoudt dus de volledige controle bij het aannemen van nieuw personeel, de arbeidsvoorwaarden en maakt gewoon de personeelsplanning.

2. Altijd een goed overzicht

Wanneer u de salaris-, arbo- en personeelsadministratie overdraagt aan het payrollbedrijf, wordt deze uitgevoerd door professionals. Ook heeft u altijd inzicht in de data wanneer u deze nodig heeft.

3. Betrouwbare bron van kennis

Bij een payrollbedrijf werken administratieve vakkrachten, maar ook specialisten die altijd volledig op de hoogte zijn van het de ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied. Heeft u een vraag? Dan kunt u gratis bij hen terecht.

4. Niet doorbetalen bij ziekte

Met een payroll constructie bent u niet verplicht om de werknemer tot 2 jaar door te betalen. Dat risico ligt dan bij het payrollbedrijf.

5. Geen kosten vakantiegeld of vrije dagen

Uw werknemers zijn officieel bij het payrollbedrijf in dienst. Doorbetalen tijdens vakantie of vrije dagen komt daarom ook niet voor uw rekening.

6. U bespaart veel tijd

Doordat u zelf geen salaris-, arbo- en personeelsadministratie meer hoeft te voeren, bespaart u veel tijd. Die kunt u mooi weer steken in het ondernemen zelf. Of in een betere werk/privé-balans!

7. Geen ondernemersrisico meer

Door het juridisch werkgeverschap over te dragen aan de payrollmaatschappij, draagt u ook het werkgeversrisico over. Juridische vraagstukken en arbeidsovereenkomsten komen dus niet langer op uw bordje terecht en dat kan veel rust geven. Meer lezen over ondernemen? Probeer dan ook ons artikel over lean management