Lean management

Lean managementMisschien ben jij al bekend met Lean Management. Dit is een verbetermethodiek die bij verschillende organisaties en bedrijven kan worden ingezet om de productiviteit te verhogen. Ook is het uitgangspunt van Lean Management dat er zo effectief mogelijk gewerkt wordt en dat verstoringen zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lean Management staat voor continu verbeteren

Wanneer je het onderste uit de kan wilt halen, streef je natuurlijk continu naar verbetering. Lean Management sluit hier eigenlijk perfect op aan. Al veel bedrijven hebben deze methodologie toegepast, bijvoorbeeld om tegen concurrentie op te boksen of om de klanttevredenheid te verhogen. Ook helpt Lean Management om verspilling te voorkomen op het gebied van transport, voorraad, wachttijd, overproductie enzovoort. Kortom, dit is een uitkomst op het gebied van kwaliteitsverhoging en kwaliteitsverhoging.

Wil jij een Lean Six Sigma specialist worden?

Een expert op het gebied van Lean Management is The Lean Six Sigma Company in Rotterdam. Zij zijn al sinds 2002 actief op het gebied van Lean Sigma en hebben ook diverse vestigingen in Europa. Het is hun doel om zoveel mogelijk mensen te begeleiden en ze om te toveren tot echte specialisten. Ook bieden ze hulp en advies aan organisaties, denk bijvoorbeeld aan trainingen en workshops. Ze hebben diverse trainingslocaties, niet alleen in Rotterdam maar bijvoorbeeld ook in Nieuwegein, Driebergen of Breda.

Lean managementZelf heb ik erg goede ervaringen met deze partij. Ik heb The Lean Six Sigma Company benaderd om te kijken wat zij voor mijn bedrijf konden betekenen. Al snel hadden we afgesproken dat ze een in-company training zouden gaan verzorgen. In de basistraining leer je meer over Lean Management en de verschillende verbetertechnieken die kunnen worden toegepast. Deze training duurde in totaal drie dagen maar je kunt natuurlijk ook een vervolgopleiding gaan volgen. Informeer dus zeker eens naar de mogelijkheden, zij vertellen je er alles over vertellen.