Tips voor het verbeteren van jouw backlink profiel

backlinkprofiel verbeteren


Dus je wilt je backlinkprofiel verbeteren, maar weet niet waar je moet beginnen? Dit is zeer begrijpelijk. Het kan lastig zijn om backlinks te vergaren. Het is echter zeker niet onmogelijk. Daarom in dit artikel een aantal tips om je backlinkprofiel te verbeteren.

backlinkprofiel verbeteren

 Een kleine introductie aan backlinks


Eerst een kleine introductie aan backlinks. Wat zijn backlinks en hoe zijn ze door de jaren heen verandert? In 1996 hadden de oprichters van Google een manier bedacht om pagina’s op een andere manier te ranken dan alleen door zoekwoorden. Ze wilden namelijk dat belangrijke websites bovenaan de zoekresultaten werden getoond. Dit wilden ze bereiken door middel van backlinks en pagerank. Pagerank is een programma wat websites een waarde geeft. Inmiddels zijn backlinks uitermate belangrijk om een goede score in Google te krijgen. Eerst was het zo dat elke backlink voordeel had voor je website. Echter ligt dat tegenwoordig heel anders. Google is steeds slimmer geworden. Alleen backlinks van websites met een goede domeinscore zijn waardevol. Backlinks van websites met een lage domeinscore kunnen zelfs schadelijk zijn voor jouw domeinscore.

 Schrijf artikelen voor andere blogs


Een 1e goede manier om meer backlinks te krijgen is door het schrijven van gastblogs op andere blogwebsites. Hierdoor kun je mensen kennis laten maken met jouw bedrijf en kun je doorlinken naar jouw website. Dit is een win-win voor beide partijen. Jij hebt een backlink en het gastblog heeft verse content.

 Linkruilen


Je kunt er ook voor kiezen om te linkruilen. Je kunt linkruilen zien als een soort ‘shoutout for shoutout’ op social media. Je laat namelijk een website een link naar jouw website plaatsen en vervolgens plaats jij een link naar die website. Het is wel waardevoller om een unieke link van een andere website te krijgen zonder dat je terug-linkt.

 Links verdienen

Dit is misschien wel de beste manier van het verkrijgen van mee backlinks. Door content te schrijven van hoge kwaliteit zal je zien dat andere websites in je branche naar die content zullen linken.