Loods bouwen: dé oplossing voor zzp’ers met ruimtegebrek

Loods bouwen

Ruimtegebrek oplossen door loods te bouwen

Ben jij net voor jezelf begonnen? Bijvoorbeeld als zzp’er met een klusbedrijf of als hovenier? Dan is vaak je huis je uitvalsbasis. Je hebt ongetwijfeld ook de nodige gereedschappen en voorraden aan moeten schaffen, maar waar laat je die? Zelf een loods bouwen biedt dan uitkomst. Dit valt reuze mee met een zelfbouwpakket. En aangezien je toch twee rechterhanden hebt, kun je hem zelf ook plaatsen. Dat scheelt weer in de kosten! Je leest er alles over in dit artikel.

Is dit dé oplossing voor jou?

Door zelf een loods te bouwen, heb je de ruimte om je zakelijke spullen op te slaan, zonder dat je je schuur tot de nok toe vol hoeft te stouwen. Zo kun je overal makkelijk bij. En de kosten? Die zijn veel lager dan wanneer je een loods laat bouwen. Maar we lopen op de zaken vooruit. Laten we eerst alle voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten.

Voordelen zelf loods bouwen

Een zelfbouwloods heeft legio voordelen. Zo kun je hem naar wens samenstellen en zelf de afmetingen en de plaatsen van ramen en deuren bepalen. En omdat het een zelfbouwloods is, zet je hem zelf in elkaar. Dat scheelt weer in de kosten. Met twee rechterhanden is dat geen enkel probleem, niet dat er veel mis kan gaan als je de handleiding volgt. Ook mooi meegenomen is dat er geen fundering nodig is. Zelf een loods bouwen met een zelfbouwloods is dan ook vlot geregeld. En tot slot, je houdt van klussen of niet. Het in elkaar zetten van een zelfbouwloods is dan ook gewoon een leuke bezigheid.

Nadelen

Zelf je loods bouwen heeft zoveel voordelen, maar zijn er ook nadelen? Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is als je misschien twee linkerhanden hebt, waardoor het zelf monteren van de loods je niet lukt of heel veel tijd gaat kosten. Ook als je geen handige kennis hebt die het voor je kunnen doen, blijft een zelfbouwloods voordelig. Een echte handyman kun je namelijk ook inhuren via werkspot.nl of een andere klussite. Dan ben je nog steeds goedkoper uit dan een loods laten bouwen.

Bestellen of…

Nu we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje hebben gezet, kun je vast al aardig inschatten of zelf een loods bouwen de oplossing voor je ruimte probleem is. Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel. Stel hem gerust via het contactformulier