Doe een drijfverentest met loopbaanbegeleiding in Gent

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Weet je al precies wat je van een nieuwe baan verlangt of solliciteer je op verschillende soorten functies met verschillende verantwoordelijkheden? De hulp van loopbaanbegeleiding in Gent kan helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Bij loopbaanbegeleiding Gent maak je namelijk ook een drijfverentest in een van de eerste gesprekken. Dit is een test die inzicht geeft in wat je drijft, wat je passies zijn of in welk bedrijfscultuur je het beste past. Die informatie kun je vervolgens toepassen bij je zoektocht naar een nieuwe baan.

Wat is het nut van een drijfverentest?

Een drijfverentest is gemaakt om te onderzoeken wat een persoon drijft, zijn drijfveren om iets te bereiken. Drijfveren op het gebied van carrière zijn bijvoorbeeld financiële vrijheid, veel geld verdienen, status of juist maatschappelijk bezig zijn of iets doen voor de samenleving. Door het maken van een drijfverentest krijg je meer inzicht in wat jouw drijfveren zijn op carrière gebied. Je maakt deze tekst tijdens een van de eerste gesprekken bij loopbaan begeleiding in Gent. Vervolgens ga je in de volgende gesprekken samen met de coach daarover in gesprek. Zo krijg je helder wat jou drijft, maar ook wat voor soort bedrijven er goed bij jouw zouden passen, wat voor soort managementstructuur jij goed mee kunt werken of wat voor verantwoordelijkheden bij jou passen

Wat houdt de test in?

Zodra je meer inzicht hebt in bovenstaande zaken is het makkelijker om een baan te kiezen die bij je past.  Bij loopbaanbegeleiding in Gent gaat het niet alleen over wat jou drijft, maar ook wie je als persoon bent. Zo wordt er tijdens de gesprekken ook ingegaan op de normen en waarden die jij nastreeft, jouw karakter, de manier waarop jij naar het leven kijkt of de manier waarmee jij met problemen aangaat aan bod. Met al deze informatie kan loopbaanbegeleiding in Gent niet alleen jou goed adviseren, je krijgt ook een beter beeld van jezelf wat jij belangrijk vind in een carrière.